Főoldal / Egyéb képzéseink / Természetgyógyászati modul

TERMÉSZETGYÓGYÁSZATI MODUL

 A tanfolyam időtartama: 7 alkalom (56 óra)


A tanfolyam ára: 49.000,- Ft

Képzések:

1. csoport: vasárnap 9.00 - 15.00

Indul: 2019. május 5.

 
Előjelentkezem rá

 

2. csoport: távoktatás
(Lehetőségük van a hétvégi csoporthoz  csatlakozni. Önállóan készülnek a központi és a Stúdió által számukra  biztosított jegyzetből. Felkészülésüket az összekötő  tanár instrukciói és segítsége alapján végzik. 4 konzultációs alkalmon kötelező résztvenniük. Az otthoni tananyag feldolgozásából a szaktanár által kijelölt kérdésekre a válaszokat el kell küldeni digitális formában, amit a szaktanár értékel. A távoktatás időpontjait és a tananyag feldolgozás kijelölését a szak- tanárral előre egyeztetni kell az első, kötelező konzultáción.)

A természetgyógyászati tevékenységről szóló 40/1997. (III. 5.) Korm. rendelet és a 11/1997. (III.5.) NM. rendelet szabályozza a természetgyógyász képzést is. A rendelet értelmében csak orvos lehet természetgyógyász, de bárki, aki minimum érettségi bizonyítvánnyal rendelkezik, elsajátíthat bizonyos természetgyógyászati szakágakat és ezeket szakvizsga letétele után hivatásszerűen végezheti.

Természetgyógyászati tevékenység végzéséhez szükséges két alapmodul és egy választott modul elvégzése. Kötelező a természetgyógyászati modul (melynek része az 5 napos életmódtáborban való részvétel is), és amennyiben nincs egészségügyi végzettsége az egészségügyi modul. A két kötelező modul elvégzése után választhat, hogy mely természetgyógyászati szakágazat tudományával kíván részletesebben foglalkozni. A következő képzések közül választhat: reflexológia, alternatív mozgás- és masszázsterapeuta, akupresszőr, életmódtanácsadó és terapeuta.

Általános Természetgyógyász modul kompetenciái: A Természetgyógyászati alapismeretek képzés átfogó és széleskörű képet ad a természetgyógyászat egészéről, tisztázza a természetgyógyászati fogalmakat és módszereinek alkalmazási lehetőségét. Megfelelő alapot biztosít, amire a szakképzéseket fel lehet építeni.

A tanfolyam elvégzése után hallgatóink az Állami Egészségügyi Ellátó Központban (korábban ETI) tehetnek vizsgát. A vizsga egy 100 pont értékű feladatlap kitöltéséből áll; megfelelt, ha legalább 70+1 pontra teljesíti azt a vizsgázó, és emellett - a feladatban szereplő ún. kizáró kérdések 71%-át is jól oldotta meg. A Stúdióban 3 dolgozatot kell megírni előre egyeztetett témakörökből. Az erre kapott érdemjegyeknek pedig szerepelniük kell a beadott vizsgajelentkezési lapon.

A tanfolyamra való jelentkezés feltétele: érettségi

A tanfolyam tematikája:

- természetgyógyászati propedautika
- komplementer állapotfelmérő módszerek
- klasszikus természetgyógyászati módszerek
- újabb-kori természetgyógyászati rendszerek
- hagyományos gyógyászat
- társszakmák a természetgyógyászatban
- természetgyógyászati klinikum

A képzés rendje: 56 óra elméleti oktatás

A természetgyógyászati modul vizsgadíja az ÁEEK-ban (Állami Egészségügyi Ellátó Központ, volt ETI): részletes információk → ITT

A vizsga díját átutalással az ÁEEK (Állami Egészségügyi Ellátó Központ) bankszámlaszámára kell befizetni (régi nevén ETI, később Gyógyászati és Egészségügyi Minőség és Szervezetfejlesztési Intézet, majd Egészségügyi Nyilvántartási és Képzési Központ).

Szakmai vizsgára jelentkezéshez a jelentkezési dokumentáció beérkezési határideje:

- tavaszi (2019. március-április): 2018. december 10.
- nyári (2019. június-július): 2019. március 10.
- őszi (2019. október-november): 2019. július 10.

Modulvizsgákra való jelentkezés beérkezésének határideje:

- 2019. január 15. - írásbeli vizsga időpontja: 2019. április 3-4.
- 2019. március 15. - írásbeli vizsga időpontja: 2019. június 5-6.
- 2019. június 15. - írásbeli vizsga időpontja: 2019. szeptember 11-12.
- 2019. augusztus 15. - írásbeli vizsga időpontja: 2019. november 13-14.

Szakmai vizsgára való jelentkezés feltétele:

- érettségi bizonyítvány (középiskolai végzettség)
- kivéve az ÉLETMÓD-TANÁCSADÓ és TERAPEUTA  szakot, ahol meghatározott állami felsőfokú végzettség szükséges (egészségügyi / pedagógiai / szociális / népművelői / agrártudományi diploma)
- egészségügyi modulvizsga igazolása
- természetgyógyászati modulvizsga igazolása

Bővebb információk letölthetők az http://www.enkk.hu/index.php/hun/okt-2/tgy/vizsgak-kepzesek weboldalról.

Ajánlott irodalom

OKTATÓ: GREZSA ERZSÉBET


A tanfolyam kezdete: 2019.05.05.

A tanfolyam ára: 49.000,- Ft

Képzés: vasárnap: 9.00 - 15.00

Előjelentkezem rá


A helyszínen és a Gizella Stúdió webáruházában kedvezményes áron megvásárolhatók a masszőri tevékenységhez szükséges professzionális termékek (olajok, krémek, masszázs kezelőágy, illóolajok, melegítő edények, lávakövek… stb.)


www.Gizellashop.com – Masszőrkellékek egy helyen!

 


Szolgáltatásaink közül: masszázs tanfolyam, svédmasszázs tanfolyam, webáruház - masszázs és masszőr kellékek


Gizella Oktatási Stúdió | Minden jog fenntartva. 2017