TALPREFLEXOLÓGIA KÉPZÉS

  


A tanfolyam időtartama:  8 alkalom (48 óra)

Képzés: péntek 16.30 - 21.00

A tanfolyam ára: 39.000 Ft + 5.000 Ft vizsgadíj

Indul: 2019. május 3.


Előjelentkezem rá

Reflexológiai szakvizsga felkészítő!

Részletek ( itt )A reflexológus képzés szabályozásának jogi háttere: 40/1997. (III. 5.) Korm. rendelet, 11/1997. (V. 28.) NM. rendelet, melynek alapján a reflexológiai tevékenység csak szakképesítés megszerzése után végezhető természetgyógyászati tevékenység. Így a tanfolyam elvégzése után hallgatóink tanúsítványt kapnak, mellyel frissítő talpmasszázst végezhetnek - természetesen a talp reflexzónáinak megfelelően. Ahhoz, hogy gyógyászati tevékenységet is tudjanak hivatalosan folytatni, el kell végezniük a természetgyógyászati alapmodult és amennyiben nincs egészségügyi végzettségük, akkor az egészségügyi alapmodult is. A 3 modul együttes meglétével jelentkezhetnek az Állami Egészségügyi Ellátó Központba (volt Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézet - ETI) reflexológusi szakvizsgára, mellyel önálló vállalkozást is indíthatnak, ill. már meglévő vállalkozásuk tevékenységi körét bővíthetik (www.enkk.hu/index.php/hun/okt-2/tgy/vizsgak-kepzesek).

A talpreflexológus kompetenciái:  A reflexológus képes a láb reflexzónáit ujjnyomással vagy más mechanikai hatással kezelni. Tájékozódik a beteg kórtörténetében, majd elkészíti a kezelési térképet, illetve a masszázstervet. A reflexológus határozza meg a kezelés menetét, a kezelendő zónák fontossági sorrendjét, egy-egy kezelés alkalmával a masszírozandó zónák számát, a kezelés időtartamát, a masszírozás erősségét, a kezelés ritmusát, valamint a kezelések gyakoriságát. A reflexológus önállóan, a kezelési terv alapján végzi a kezeléseket. Ismeri a kezelés közben fellépő reakciókat, az esetleges kellemetlen mellék- és utóhatásokat, ismeri ezek kivédésének lehetőségeit, és képes a reakciók figyelembevételével a masszázsterv módosítására. Felvilágosítja a pácienset a kezelés utáni reakciókról, és megmagyarázza azokat. Elkészíti a páciens számára az otthoni kezeléshez szükséges kezelési térképet, s ellátja a megfelelő utasításokkal, illetve tanácsokkal.

A talpreflexológus feladata: Természetgyógyászati nomenklatúrát alkalmaz. Betartja kompetenciahatárait a természetgyógyászatban előforduló vizsgálati és terápiás módszerek tudományos megítélése és a társszakmák kompetenciái szerint. Tevékenysége során alkalmazza a klasszikus, modern, népi természetgyógyászati ismereteit. Munkája során felhasználja a hagyományos távolkeleti gyógyászati ismereteit. Munkája során alkalmazza anatómiai, élettani, kórtani és elsősegélynyújtási ismereteit. Tevékenysége során alkalmazza klinikai alapismereteit.

A kézen és a lábon reflexpontok találhatók, melyek összeköttetésben állnak a szerveinkkel, mirigyeinkkel és minden testrészünkkel.
Ha ezeket a pontokat masszírozzuk, visszahatás keletkezik a hozzátartozó szervekben, testrészben. A reflexmasszázzsal megtarthatjuk egészségünket, helyreállíthatjuk testünk normális működését, betegségeket gyógyíthatunk és gyógyszeres, orvosi kezelés mellett kiegészítő terápiaként is használhatjuk. Akiknek ajánljuk: akik a reflexológiát hivatásszerűen akarják alkalmazni, vagy annak a személynek, aki saját magán vagy környezete, családtagjai egészségügyi problémáján szeretne javítani. Gyermekkori cukorbetegség, nőgyógyászati ciszták, allergia megszüntetésére, az emésztés és az immunrendszer javítására, illetve kiegészítő terápiaként is használható.

Jelentkezés feltétele: érettségi

A tanfolyam tematikája:

- anatómia- élettan,
- a talpreflexológia teljes elmélete és gyakorlata,
- gyógynövény ismeret, gyógyteák, betegségek pszichés okai.

Képzés rendje:

- 13 óra elmélet
- 35 óra gyakorlat

Szakmai vizsgára jelentkezéshez a jelentkezési dokumentáció beérkezési határideje:

- I. tavaszi (2019. március-április) - 2018. december 10.
- II. nyári (2019. június - július) - 2019. március 10.
- III. őszi (2019. október - november) - 2019. július 10.

Kedvezmények

Ajánlott irodalom

OKTATÓ: GREZSA ERZSÉBET


Tanfolyam kezdete: 2019.05.03.

Tanfolyam ára: 39.000 Ft + 5.000,- Ft vizsgadíj

Képzés (8 hét): péntek 16.30 - 21.00

Előjelentkezem rá


 

A helyszínen és a Gizella Stúdió webáruházában kedvezményes áron megvásárolhatók a masszőri tevékenységhez szükséges professzionális termékek (olajok, krémek, masszázs kezelőágy, illóolajok, melegítő edények, lávakövek… stb.)


www.Gizellashop.com – Masszőrkellékek egy helyen!

 

 


Szolgáltatásaink közül: masszázs tanfolyam, svédmasszázs tanfolyam, webáruház - masszázs és masszőr kellékek


Gizella Oktatási Stúdió | Minden jog fenntartva. 2017