Add a Facebook-hoz
Talpreflexológia

 

talp

A tanfolyam időtartama: 10 alkalom (50 óra)

Képzés: péntek 16.30-21.00 (10 hét)

  A tanfolyam ára: 39.000 Ft + 5.000 Ft vizsgadíj

 Indul: 2018. február 9.

Előjelentkezem rá

 3. Reflexológiai szakvizsga felkészítő!

Részletek ( itt )

A reflexológus képzés szabályozásának jogi háttere: 40/1997. (III. 5.) Korm. rendelet, 11/1997. (V. 28.) NM. rendelet, melynek alapján a reflexológiai tevékenység csak szakképesítés megszerzése után végezhető természetgyógyászati tevékenység. Így a tanfolyam elvégzése után hallgatóink tanúsítványt kapnak, mellyel frissítő talpmasszázst végezhetnek - természetesen a talp reflexzónáinak megfelelően. Ahhoz, hogy gyógyászati tevékenységet is tudjanak hivatalosan folytatni, el kell végezniük a természetgyógyászati alapmodult és amennyiben nincs egészségügyi végzettségük, akkor az egészségügyi alapmodult is. A 3 modul együttes meglétével jelentkezhetnek az Állami Egészségügyi Ellátó Központba (volt Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézet - ETI) reflexológiusi szakviszgára, mellyel önálló vállalkozást is indíthatnak, ill. már meglévő vállalkozásuk tevékenységi körét bővíthetik (www.enkk.hu/index.php/hun/okt-2/tgy/vizsgak-kepzesek).

A talpreflexológus kompetenciái:  A reflexológus képes a láb reflexzónáit ujjnyomással vagy más mechanikai hatással kezelni. Tájékozódik a beteg kórtörténetében, majd elkészíti a kezelési térképet, illetve a masszázstervet. A reflexológus határozza meg a kezelés menetét, a kezelendő zónák fontossági sorrendjét, egy-egy kezelés alkalmával a masszírozandó zónák számát, a kezelés időtartamát, a masszírozás erősségét, a kezelés ritmusát, valamint a kezelések gyakoriságát. A reflexológus önállóan, a kezelési terv alapján végzi a kezeléseket. Ismeri a kezelés közben fellépő reakciókat, az esetleges kellemetlen mellék- és utóhatásokat, ismeri ezek kivédésének lehetőségeit, és képes a reakciók figyelembevételével a masszázsterv módosítására. Felvilágosítja a pácienset a kezelés utáni reakciókról, és megmagyarázza azokat. Elkészíti a páciens számára az otthoni kezeléshez szükséges kezelési térképet, s ellátja a megfelelő utasításokkal, illetve tanácsokkal.

A talpreflexológus feladata: Természetgyógyászati nomenklatúrát alkalmaz. Betartja kompetenciahatárait a természetgyógyászatban előforduló vizsgálati és terápiás módszerek tudományos megítélése és a társszakmák kompetenciái szerint. Tevékenysége során alkalmazza a klasszikus, modern, népi természetgyógyászati ismereteit. Munkája során felhasználja a hagyományos távolkeleti gyógyászati ismereteit. Munkája során alkalmazza anatómiai, élettani, kórtani és elsősegélynyújtási ismereteit. Tevékenysége során alkalmazza klinikai alapismereteit.

A kézen és a lábon reflexpontok találhatók, melyek összeköttetésben állnak a szerveinkkel, mirigyeinkkel és minden testrészünkkel.
Ha ezeket a pontokat masszírozzuk, visszahatás keletkezik a hozzátartozó szervekben, testrészben. A reflexmasszázzsal megtarthatjuk egészségünket, helyreállíthatjuk testünk normális működését, betegségeket gyógyíthatunk és gyógyszeres, orvosi kezelés mellett kiegészítő terápiaként is használhatjuk. Akiknek ajánljuk: akik a reflexológiát hivatásszerűen akarják alkalmazni, vagy annak a személynek, aki saját magán vagy környezetén , családtagjai egészségügyi problémáján szeretne javítani. Gyermekkori cukorbetegség, nőgyógyászati ciszták, allergia megszüntetésére, az emésztés és az immunrendszer javítására, illetve kiegészítő terápiaként is használható.

Jelentkezés feltétele: érettségi

A tanfolyam tematikája:

  • anatómia- élettan,
  • a talpreflexológia teljes elmélete és gyakorlata,
  • gyógynövény ismeret, gyógyteák, betegségek pszichés okai.

Képzés rendje:

  • 10 óra elmélet
  • 40 óra gyakorlat

 Szakmai vizsgára jelentkezéshez

a jelentkezési dokumentáció beérkezési határideje
 I. tavaszi (március-április)  2017. december 10.
 II. nyári (június-július)  2018. március 10.
 III. őszi (október-november)  2018. július 10.

 

Ajánlott irodalom

OKTATÓ: GREZSA ERZSÉBET

 

A helyszínen és a Gizella Stúdió webáruházában kedvezményes áron megvásárolhatók a masszőri tevékenységhez szükséges professzionális termékek (olajok, krémek, masszázs kezelőágy, illóolajok, melegítő edények, lávakövek…stb.)

 www.gizellashop.com – Masszőrkellékek egy helyen!

 


Tanfolyam kezdete: 2018-02-09

Tanfolyam ára: 39.000 Ft + 5.000 Ft vizsgadíj

Képzés (10 hét): péntek 16.30 - 21.00

Előjelentkezem ráSzolgáltatásaink közül: masszázs tanfolyam, svédmasszázs tanfolyam, webáruház - masszázs és masszőr kellékek2018.01.19. Budapest - baba masszázs tanfolyam / 2018.01.20. Budapest - indiai fejmasszázs (Champi) tanfolyam / 2018.01.20. Szeged - intenzív cellulitmasszázs tanfolyam / 2018.01.26. Pécs - intenzív svéd + Irodai (szék-) masszázs tanfolyam / 2018.01.27. Budapest - ayurvéda abhyanga masszázs tanfolyam / Ugrás a lap tetejére
|