Add a Facebook-hoz
Talpreflexológia
talp

A tanfolyam időtartama:  10 alkalom (50 óra)

Képzés: péntek 16.30 - 21.00

A tanfolyam ára: 39.000 Ft + 5.000 Ft vizsgadíj

Indul: 2018. január 5.

Előjelentkezem rá

3. Reflexológiai szakvizsga felkészítő!

Részletek ( itt )

A reflexológus képzés szabályozásának jogi háttere: 40/1997. (III. 5.) Korm. rendelet, 11/1997. (V. 28.) NM. rendelet, melynek alapján a reflexológiai tevékenység csak szakképesítés megszerzése után végezhető természetgyógyászati tevékenység. Így a tanfolyam elvégzése után hallgatóink tanúsítványt kapnak, mellyel frissítő talpmasszázst végezhetnek - természetesen a talp reflexzónáinak megfelelően. Ahhoz, hogy gyógyászati tevékenységet is tudjanak hivatalosan folytatni, el kell végezniük a természetgyógyászati alapmodult és amennyiben nincs egészségügyi végzettségük, akkor az egészségügyi alapmodult is. A 3 modul együttes meglétével jelentkezhetnek az ETI-be (Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézet) reflexológusi szakvizsgára, mellyel önálló vállalkozást is indíthatnak, ill. már meglévő vállalkozásuk tevékenységi körét bővíthetik.

A talpreflexológus kompetenciái:  A reflexológus képes a láb reflexzónáit ujjnyomással vagy más mechanikai hatással kezelni. Tájékozódik a beteg kórtörténetében, majd elkészíti a kezelési térképet, illetve a masszázstervet. A reflexológus határozza meg a kezelés menetét, a kezelendő zónák fontossági sorrendjét, egy-egy kezelés alkalmával a masszírozandó zónák számát, a kezelés időtartamát, a masszírozás erősségét, a kezelés ritmusát, valamint a kezelések gyakoriságát. A reflexológus önállóan, a kezelési terv alapján végzi a kezeléseket. Ismeri a kezelés közben fellépő reakciókat, az esetleges kellemetlen mellék- és utóhatásokat, ismeri ezek kivédésének lehetőségeit, és képes a reakciók figyelembevételével a masszázsterv módosítására. Felvilágosítja a pácienset a kezelés utáni reakciókról, és megmagyarázza azokat. Elkészíti a páciens számára az otthoni kezeléshez szükséges kezelési térképet, s ellátja a megfelelő utasításokkal, illetve tanácsokkal.

A talpreflexológus feladata: Természetgyógyászati nomenklatúrát alkalmaz. Betartja kompetenciahatárait a természetgyógyászatban előforduló vizsgálati és terápiás módszerek tudományos megítélése és a társszakmák kompetenciái szerint. Tevékenysége során alkalmazza a klasszikus, modern, népi természetgyógyászati ismereteit. Munkája során felhasználja a hagyományos távolkeleti gyógyászati ismereteit. Munkája során alkalmazza anatómiai, élettani, kórtani és elsősegélynyújtási ismereteit. Tevékenysége során alkalmazza klinikai alapismereteit.

A kézen és a lábon reflexpontok találhatók, melyek összeköttetésben állnak a szerveinkkel, mirigyeinkkel és minden testrészünkkel.
Ha ezeket a pontokat masszírozzuk, visszahatás keletkezik a hozzátartozó szervekben, testrészben. A reflexmasszázzsal megtarthatjuk egészségünket, helyreállíthatjuk testünk normális működését, betegségeket gyógyíthatunk és gyógyszeres, orvosi kezelés mellett kiegészítő terápiaként is használhatjuk. Akiknek ajánljuk: akik a reflexológiát hivatásszerűen akarják alkalmazni, vagy annak a személynek, aki saját magán vagy környezetén , családtagjai egészségügyi problémáján szeretne javítani. Gyermekkori cukorbetegség, nőgyógyászati ciszták, allergia megszüntetésére, az emésztés és az immunrendszer javítására, illetve kiegészítő terápiaként is használható.

Jelentkezés feltétele: érettségi

A tanfolyam tematikája:

  • anatómia- élettan,
  • a talpreflexológia teljes elmélete és gyakorlata,
  • gyógynövény ismeret, gyógyteák, betegségek pszichés okai.

Képzés rendje:

  • 10 óra elmélet
  • 40 óra gyakorlat

Kedvezmények

Ajánlott irodalom

 OKTATÓ: GREZSA ERZSÉBET

 

A helyszínen és a Gizella Stúdió webáruházában kedvezményes áron megvásárolhatók a masszőri tevékenységhez szükséges professzionális termékek (olajok, krémek, masszázs kezelőágy, illóolajok, melegítő edények, lávakövek…stb.)

 www.gizellashop.com – Masszőrkellékek egy helyen!


Tanfolyam kezdete:  2018-01-05

Tanfolyam ára: 39.000 Ft + 5.000,- Ft vizsgadíj

Képzés (10 hét): péntek 16.30 - 21.00

Előjelentkezem rá 

 

 Szolgáltatásaink közül: masszázs tanfolyam, svédmasszázs tanfolyam, webáruház - masszázs és masszőr kellékek2017.11.17. Budapest - Svédmasszázs tanfolyam / 2017.11.18. Budapest - Wellness masszázs tanfolyam / 2017.11.21. Budapest - délutáni 5 hetes Svédmasszázs tanfolyam / 2017.11.25. Budapest - Ayurvéda herbál masszázs tanfolyam / 2017.12.02. Budapest - Kínai kismama masszázs tanfolyam / Ugrás a lap tetejére
|