Add a Facebook-hoz
Szeged cellulit + nyirok masszázs

Két tanfolyam egy áráért!

 

A tanfolyamok időtartama: 42 óra, vizsgával együtt.

A tanfolyamok kedvezményes ára: 39.000 Ft

A képzések időtartama:
 2 egymást követő hétvége:

szombat - vasárnap, 9.00 - 17.00 óráig

A cellulit masszázs tanfolyam
a második szombaton, 14:00-kor indul.
      

Indul: 2018. január 13.

Helyszín:

II.-es KÓRHÁZ SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ
Urológiai Klinika D épület, 3. emelet Németh András terem.

6725 Szeged, Kálvária sgt. 57.

 

Előjelentkezem rá

 A cellulitmasszázs képzés részletei

A cellulitmasszázst végző masszőr kompetenciái:

A cellulitkezelés során képes a masszőr a speciális krém és a speciális fogások segítségével szebbé varázsolni a bőrt, és a bőr alatti kötőszövetet. Ismeri és alkalmazza a testtekercselés technikáját.

A cellulitmasszázst végző masszőr tevékenységei:

Cellulitkezelés végzése, testtekercselés (esetleg a speciális vivőanyag előállítása, mely tudás az illóolajok hatásainak ismeretén alapszik).

A cellulit, azaz a narancsbőr ma már népbetegségnek számít. Kialakulásáról részben felelős a mozgásszegény életmód, a zsírokban gazdag táplálkozás, az elégtelen máj- és veseműködés, valamint az ideg – és hormonrendszerben beálló zavarok, részben pedig a genetikai adottságok is felelőssé tehetők. Nem feltétlenül csak és kizárólag a súlyfelesleggel küzdőkön alakulnak ki a jellegzetes tünetek, a vékony alkatú embereken is megjelenik a kötőszövet behúzódása és a septumok közötti zsírpárnák elődomborodása miatti narancsbőrhöz hasonló rajzolat. A cellulit kialakulásban a víz- és zsírháztartás anyagcsere zavarai, valamint az elégtelen nyirokkeringés során felhalmozódott salakanyagok tehetők felelőssé. A felesleges bomlástermékek visszamaradnak a bőr kötőszövetében, így az merevvé, zsugorodottabbá válik és a bőr felszínén kialakítja a jellegzetes a narancsbőrt. A cellulit elleni masszázskezelés során speciális vivőanyagot alkalmazzunk, melyet vagy a tanfolyam keretében főzünk ki, vagy (amennyiben erre nincs lehetőség) cégünk biztosítja hallgatóinknak (természetesen a recepttel együtt).

A cellulit masszázs során a hallgatók elsajátítják azokat a speciális technikákat, melyek segítségével fellazítjuk, megtörjük a cellulit kialakulásáért felellőssé tehető zsírcsomókat, majd a nyirokkeringés segítségével eláramoltatjuk a kiürült, felszabadult méreganyagokat, anyagcsere-végtermékeket, majd testtekercseléssel zárjuk a kezelést.

A tanfolyam elvégzése után hallgatóink tanúsítványt kapnak (magyar és igény szerint angol, ill. német nyelven), mellyel már meglévő vállalkozásuk tevékenységi körét bővíthetik. Elhelyezkedhetnek szépségszalonokban, fitness-, wellness komplexumokban, vagy akár otthon is dolgozhatnak.  

Jelentkezés feltétele: svéd-, gyógy-, vagy sportmasszőr oklevél, kozmetikusi végzettség

A tanfolyam tematikája:

 • Masszázselmélet: (A cellulit kialakulásának okai; A szervezet alapvető kémiai szabályozása; A cellulit masszázs elmélete (masszázs elve, hatásai, javallatai, ellenjavallatai, vivőanyagok, kiegészítő technikák, a kezelés menete, a masszázs technikai és személyi feltételei); Táplálkozási, életmódbeli tanácsadás)
 • Anatómia: (A szervezet szövetei - a bőr élettana;; A nyirokkeringés és a vérkeringés élettana; Az emésztés élettana; A légzés élettana; A vizelet- és kiválasztó szervrendszer élettana; A hormonrendszer)
 • Gyakorlat: (Saját élményű gyakorlat során tapasztalhatják meg a hallgatók a kezelés pozitív és negatív következményeit)

Képzés rendje:

 • 3 óra elmélet
 • 12 óra gyakorlat

A nyirokmasszázs képzés részletei

A nyirokmasszázst végző gyógymasszőr kompetenciái:

Képes a szakorvos útmutatásai alapján gyógymasszázs végzésére. Képes a gyógymasszőri feladatok elvégzésére. Felismeri az egyes betegségeket és képességei alapján segíteni is tud a beteg állapotán. Képessé válik bizonyos kóros testi tünetek megelőzésére és a már kialakult kóros állapot megszüntetésére.

A gyógyító team tagjaként képes a legkülönbözőbb nyirokdrenázsra szoruló kliens kezelése során kivenni részét a beteg emberek gyógyításában.

A nyirokmasszázst végző gyógymasszőr tevékenységei:

Beteget megfigyel; hiteles kommunikációt alkalmaz; nyirokmasszázst végez; dokumentációt vezet; részt vesz a masszázshelyiség és a munkakörnyezethez közvetlenül és közvetve tartozó tárgyak, eszközök sterilizálásában, fertőtlenítésében; ha szükséges elsősegélyt nyújt.

A nyirokdrenázs olyan speciális masszázsfajta, amely javítja a nyirokelfolyást. Rendszeres alkalmazása megszünteti a szöveti nyirokpangást, aktiválja az immunrendszert, serkenti a bomlástermékek, salakanyagok elszállítását. Gyorsítja a sejtek és a szövetek regenerálódását. A nyirokdrenázs a szövetekből történő salakanyag-kiválasztást és a nyirokerek munkáját is megkönnyíti. Mivel a nyirokkeringés szoros kapcsolatban áll az immunrendszerrel, így a szervezet regenerációs készségét jelentősen javítja. 

A nyirokdrenázs masszázs lágy, körkörös, nyomó-simító mozdulataival gyorsítja a nyirok elfolyását. Ezzel megszűnik a szövetközti nyirokpangás, az anyagcsere salakanyagai pedig hamarabb kiürülnek. Nyirokkeringés segítségével a méreganyagok előbb az érpályába, majd a vér útján a kiválasztó szervrendszerek segítségével ürülnek a szervezetből. A nyirokdrenázs masszázs aktiválja az anyagcsere-folyamatokat. Az ödémákat csökkenti, ezáltal az érintett szervek fájdalmát is enyhíti. Indirekt módon javítja a vérkeringést, a sejtek táplálék- és oxigénellátását is javítva ezzel.

A tanfolyam elvégzése után hallgatóink tanúsítványt kapnak (magyar és igény szerint angol, ill. német nyelven), mellyel kibővíthetik már meglévő gyógymasszőri tevékenységi körüket.

Jelentkezés feltétele: svéd ( frissítő ) masszőri végzettség

A tanfolyam tematikája:

 • Anatómia-élettan: nyirokrendszer anatómiája és élettana; az immunrendszer működése; a szív és a keringési rendszer anatómiája és élettana; a kiválasztó szervrendszerek anatómiája és élettana
 • Nyirokdrenázs hatásai a szervezetre
 • A nyirokdrenázs javallatai és ellenjavallatai
 • A kezelés menete
  - felső végtag kezelése
  - mellkas kezelése
  - alsó végtag kezelése
  - hát kezelése
  - medenceöv kezelése
 • Gyakorlat

A képzés rendje: 21 óra

 •   5 óra elmélet
 •   22 óra gyakorlat

 

Két tanfolyam egy áráért!

Cellulit + nyirok masszázs

A tanfolyamok kezdete: 2018. január 13.

A képzés kedvezményes ára: 39.000 Ft

Képzés: szombat - vasárnap 9.00 - 17.00 óráig (2 egymást követő hétvége)

Előjelentkezem rá

 

A Gizella Stúdió webáruházában kedvezményes áron megvásárolhatók a masszőri tevékenységhez szükséges professzionális termékek (olajok, krémek, masszázs kezelőágy, illóolajok, melegítő edények, lávakövek…stb.)

 www.gizellashop.com – Masszőrkellékek egy helyen!
2018.05.19. Budapest - frissítő talpmasszázs tanfolyam / 2018.05.20. Budapest - thai talp- és kézmasszázs tanfolyam / 2018.05.26. Szeged - frissítő talpmasszázs tanfolyam / 2018.05.26. Budapest -  bambusz masszázs tanfolyam / 2018.05.27. Budapest - ayurvéda olajos fej- és lábmasszázs tanfolyam / Ugrás a lap tetejére
|