NYIROKMASSZÁZS KÉPZÉS

 

 

A tanfolyam időtartama: 32 óra (2,5 nap)

A tanfolyam ára: 39.900 Ft

Képzés:
pénteken 16.00-20.00, valamint
szombaton és vasárnap 9.00 - 19.00

Indul: 2019. május 31.


Előjelentkezem rá

 


A nyirokmasszázst végző gyógymasszőr kompetenciái:

Képes a szakorvos útmutatásai alapján gyógymasszázs végzésére. Képes a gyógymasszőri feladatok elvégzésére. Felismeri az egyes betegségeket és képességei alapján segíteni is tud a beteg állapotán. Képessé válik bizonyos kóros testi tünetek megelőzésére és a már kialakult kóros állapot megszüntetésére.
A gyógyító team tagjaként képes a legkülönbözőbb nyirokdrenázsra szoruló kliens kezelése során kivenni részét a beteg emberek gyógyításában.

A nyirokmasszázst végző gyógymasszőr tevékenységei:

Beteget megfigyel; hiteles kommunikációt alkalmaz; nyirokmasszázst végez; dokumentációt vezet; részt vesz a masszázshelyiség és a munkakörnyezethez közvetlenül és közvetve tartozó tárgyak, eszközök sterilizálásában, fertőtlenítésében; ha szükséges elsősegélyt nyújt.

A nyirokdrenázs olyan speciális masszázsfajta, amely javítja a nyirokelfolyást. Rendszeres alkalmazása megszünteti a szöveti nyirokpangást, aktiválja az immunrendszert, serkenti a bomlástermékek, salakanyagok elszállítását. Gyorsítja a sejtek és a szövetek regenerálódását. A nyirokdrenázs a szövetekből történő salakanyag-kiválasztást és a nyirokerek munkáját is megkönnyíti. Mivel a nyirokkeringés szoros kapcsolatban áll az immunrendszerrel, így a szervezet regenerációs készségét jelentősen javítja.

A nyirokdrenázs masszázs lágy, körkörös, nyomó-simító mozdulataival gyorsítja a nyirok elfolyását. Ezzel megszűnik a szövetközti nyirokpangás, az anyagcsere salakanyagai pedig hamarabb kiürülnek. Nyirokkeringés segítségével a méreganyagok előbb az érpályába, majd a vér útján a kiválasztó szervrendszerek segítségével ürülnek a szervezetből. A nyirokdrenázs masszázs aktiválja az anyagcsere-folyamatokat. Az ödémákat csökkenti, ezáltal az érintett szervek fájdalmát is enyhíti. Indirekt módon javítja a vérkeringést, a sejtek táplálék- és oxigénellátását is javítva ezzel.

A tanfolyam elvégzése után hallgatóink tanúsítványt kapnak (magyar és igény szerint angol, ill. német nyelven), mellyel kibővíthetik már meglévő gyógymasszőri tevékenységi körüket.

Jelentkezés feltétele: svéd ( frissítő ) masszőri végzettség

A tanfolyam tematikája:

    Anatómia-élettan: a nyirokrendszer anatómiája és élettana; az immunrendszer működése; a szív és a keringési rendszer anatómiája és élettana; a kiválasztó szervrendszerek anatómiája és élettana
    A nyirokdrenázs hatásai a szervezetre
    A nyirokdrenázs javallatai és ellenjavallatai
    A kezelés menete (elmélet+gyakorlat)
    - felső végtag kezelése
    - mellkas kezelése
    - alsó végtag kezelése
    - hát kezelése
    - medenceöv kezelése
    A lymphoedema tünetei, okai,
    A nyiroködéma osztályozása, kialakulásának stádiumai
    A komplex oedemamentesítő fizioterápia elemei, a masszőr szerepe
    A nyirokdrenázs menete a különböző patológiai háttér tükrében (elmélet+gyakorlat)
    Bandázs

A képzés rendje: 32 óra
•      12 óra elmélet
•      20 óra gyakorlat

OKTATÓ: PÉNTEK-DÓZSA MELINDA


A tanfolyam kezdete: 2019.05.31.

A tanfolyam ára: 39.900 Ft

Képzés: pénteken 16.00-20.00,
valamint szombaton és vasárnap - 9.00 - 19.00

Előjelentkezem ráA helyszínen és a Gizella Stúdió webáruházában kedvezményes áron megvásárolhatók a masszőri tevékenységhez szükséges professzionális termékek (olajok, krémek, masszázs kezelőágy, illóolajok, melegítő edények, lávakövek… stb.)


www.Gizellashop.com – Masszőrkellékek egy helyen!

 


Szolgáltatásaink közül: masszázs tanfolyam, svédmasszázs tanfolyam, webáruház - masszázs és masszőr kellékek


Gizella Oktatási Stúdió | Minden jog fenntartva. 2017