Főoldal / Masszőrképzés vidéken / Győr svéd + irodai székmasszázs

 

GYŐR

SVÉD- ÉS IRODAI (SZÉK) MASSZÁZS KÉPZÉS

Két tanfolyam egy áráért!
 
A tanfolyamok időtartama: 64 óra, vizsgával együtt.
Az összevont tanfolyamokok kedvezményes ára: 44.000 Ft + 5.000 Ft vizsgadíj

A képzések időtartama: 2 egymást követő hétvége
Pénteken 16.00-20.00 óráig
Szombat-vasárnap, 9.00 - 19.00 óráig
Az irodai (szék-) masszázs tanfolyam az utolsó oktatási napon lesz!

Indul: 2019. április 26.

Helyszín: Lukács Sándor Mechatronikai és Gépészeti Szakképző Iskola és Kollégium
9027 Győr, Mártírok útja 13-15.

Előjelentkezem rá

A svédmasszázs képzés részletei

A svédmasszőr kompetenciái: Képes svédmasszázs végzésére; ismeri a masszázs fogásait, kiegészítő technikáit, tisztában van a masszázs javallataival és ellenjavallataival, ill. a masszázs szervezetre gyakorolt általános és élettani hatásaival. Képes a fájdalommentes passzív kimozgatásra. Az illóolajok hatásmechanizmusának ismeretében képes kliensének a legmegfelelőbb vivőanyag kiválasztására.

A svédmasszőr tevékenységei: Kliensét megfigyeli, állapotáról tájékozódik; hiteles kommunikációt alkalmaz; svédmasszázst, frissítő masszázst végez, vezetett passzív kimozgatást végez.

A svédmasszázs a „Nyugati civilizációkban” elsősorban Európában használt és elismert masszázsfajta. Nevét egy svéd vívómesternek (Pehr Henrik Lingnek) köszönhetően kapta, aki a XIX. században összefoglalta és rendszerezte az akkor már több száz éve ismert és használt masszázsfogásokat. A masszázs az érintés és a simítás erejével képes arra, hogy relaxálja, ellazítsa a testet; a dörzsölések hatására az izomban lévő feszülések, az izomcsomók feloldódnak. A gyúrófogások megszüntetik az izomban és a kötőszöveti rétegben lévő letapadásokat; a vibráció (rezegtetés) nyugtatja a bőrt, csökkenti az izomtónust, segíti a szervezet fájdalomcsillapító folyamatait; az ütögetések pedig a masszázs végeztével normalizálják a keringést, megakadályozzák az esetleges szédülést. A masszázst követő kimozgatásoknak célja az ízületi mozgásterjedelem növelése.

Mindezeken felül a svédmasszázs során alapvető a vérkeringés fokozása, melynek hatására felgyorsul a különféle károsanyag-lerakódások felszívódása, csökken a lerakódott zsír mennyisége. Fokozódik a nyirokkeringés, nő az anyagcsere, a testhőmérséklet, a légzés, javul az emésztés, fokozódik a vizelet kiválasztás, ezáltal a méregtelenítés. Masszázs után növekedhet az izomzat teljesítőképessége, az izommunka gyorsabbá és kitartóbbá válhat.

A tanfolyam elvégzése után hallgatóink tanúsítványt kapnak (magyar és igény szerint angol, ill. német nyelven), mellyel akár önálló vállalkozást is indíthatnak, ill. már meglévő vállalkozásuk tevékenységi körét bővíthetik. Elhelyezkedhetnek szépségszalonokban, fitness-, wellness komplexumokban, vagy akár otthon is dolgozhatnak.

Jelentkezés feltétele: nincs

A tanfolyam tematikája:

- Masszázselmélet: A masszázs története; A masszázs helye a tudományok rendszerében; A masszázs hatásai; A masszázs javallatai, ellenjavallatai; A masszázs technikai és személyi feltételei
- Anatómia: Az emberi test felépítése: Csont-, izom-, ízülettan; A szív és keringési rendszer élettana; Az emésztés élettana; A légzés élettana;  A vizelet- és kiválasztó szervrendszer élettana; A hormonrendszer; Az idegrendszer
- Masszázs gyakorlat: testtájak szerinti masszázskezelések és az adott ízületek passzív kimozgatása

Képzés rendje:

- 7 óra masszázselmélet
- 7 óra anatómia
- 50 óra gyakorlat: (Saját élményű gyakorlat; fontos a személyes tapasztalatszerzés biztosítása).
- 3 óra egyéni felkészülés, házi feladat

Iroda- (szék)masszázs képzés részletei

Az irodai (szék-) masszázst végző személy kompetenciái: Képes a ruhán keresztüli, ülő testhelyzetben végezhető masszázs kivitelezésére; ismeri a masszázs fogásait, kiegészítő technikáit, tisztában van a masszázs javallataival és ellenjavallataival, ill. a masszázs szervezetre gyakorlolt általános és élettani hatásaival. Képes a fájdalommentes passzív kimozgatásra.

Az irodai- (szék-) masszázst végző személy képes oldani a stresszt; képes növelni a dolgozók  teljesítőképességet; elősegíteni a koncentrációt; csökkenteni a helytelen testtartás, illetve az ülőhelyzet hátrányos következményeit; csökkenti a stressz okozta panaszokat (a nyak-vállöv területének feszülését, nehézségérzését) és az ebből kialakuló betegségek előfordulását; általános jó közérzetet biztosít.

Az irodai (szék-) masszázst végző személy tevékenységei: Kliensét megfigyeli, állapotáról tájékozódik; hiteles kommunikációt alkalmaz; irodai (szék-) masszázst, frissítő masszázst végez, vezetett passzív kimozgatást végez.
Az irodai masszázs rohanó világunkban egy igazán praktikus szolgáltatás, hiszen a vendégnek még levetkőznie sem kell a kezeléshez, így nem kell számolnia az olajok, krémek kellemetlen utóhatásaival. A masszőrszék könnyedén összeállítható, kis helyet foglal el az irodában és a kezelés rövid ideig tart. A masszázs 15-20 perc alatt újjá varázsolja; felfrissíti, energikusabbá teszi a szervezetet, javítja a koncentrációt, elűzi a fáradtságot.

A tanfolyamon hallgatóink számára biztosítjuk a speciális masszázsszéket, valamint tanácsadással szolgálunk arra vonatkozóan, hogy milyen kezelőszéket érdemes a későbbiekben vásárolni. A gyakorlat során hallgatóink elsajátíthatják a vendégek masszázsszéken történő elhelyezésének apró trükkjeit annak érdekében, hogy minél könnyebben el tudjanak lazítani masszázs közben. Mindeközben ugyanolyan fontos a masszőr elhelyezkedése, helyes testtartása, mely a későbbi gerinc-, hát-, és derékfájdalmaktól kívánja megóvni a kezelőt.

A tanfolyam elvégzése után hallgatóink tanúsítványt kapnak (magyar és igény szerint angol, ill. német nyelven), mellyel már meglévő vállalkozásuk tevékenységi körét bővíthetik. Elhelyezkedhetnek irodákban, irodaházakban. Lehetnek önálló vállalkozók, ill. alkalmazottak, mint egészségügyi szolgáltatást végző személyek.

Jelentkezés feltétele: nincs

A tanfolyam tematikája:


- Masszázselmélet: Az irodai masszázs története; A masszázs hatásai; A masszázs javallatai, ellenjavallatai; A masszázs technikai és személyi feltételei
- Anatómia: Az emberi test felépítése: Csont-, izom-, izülettan
- Gyakorlat: Saját élményű gyakorlat; személyes tapasztalatszerzés biztosítása

Képzés rendje:

- 2 óra masszázselmélet + anatómia
- 10 óra gyakorlat: (Saját élményű gyakorlat; fontos a személyes tapasztalatszerzés biztosítása).


Két tanfolyam egy áráért!

Svéd + irodai (szék-) masszázs tanfolyam

A tanfolyamok kezdete: 2019.04.26.

A képzés kedvezményes ára: 44.000 Ft + 5.000 Ft vizsgadíj

Képzés: péntek - 16-20 óráig és szombat-vasárnap 9-19 óráig (2 egymást követő hétvége)

Előjelentkezem rá


 

A helyszínen és a Gizella Stúdió webáruházában kedvezményes áron megvásárolhatók a masszőri tevékenységhez szükséges professzionális termékek (olajok, krémek, masszázs kezelőágy, illóolajok, melegítő edények, lávakövek… stb.)


www.Gizellashop.com – Masszőrkellékek egy helyen!

 

 


Szolgáltatásaink közül: masszázs tanfolyam, svédmasszázs tanfolyam, webáruház - masszázs és masszőr kellékek


Gizella Oktatási Stúdió | Minden jog fenntartva. 2017