Főoldal / Kezeléseink 2 fő-re / Frissítő talpmasszázs

 

FRISSÍTŐ TALPMASSZÁZS

 

 

Kezelési időtartam: 20 perc

Kezelés ára: 5.600 Ft (két főre értendő)

Kedvezményes bérlet: 5 fizetett  + 1 díjmentes alkalom

Nyitvatartás és bejelentkezés: Hétfőtől - Vasárnapig - 09.00 - 22.00 -ig

Telefon: +36-20-458-4788

Email: gizellaszalon@gmail.com


 


A modernkori talpmasszázs 1913 óta éli reneszánszát, ekkor kezdte el alkalmazni egy amerikai orr-fül-gégész, dr. William H. Fitzgerald, aki az indiánok gyógyító technikáit tanulmányozta. Megfigyelései szerint az amerikai bennszülöttek néha úgy kezelték a betegségeket, hogy nem közvetlenül a megbetegedett szervet gyógyították, hanem a test más pontjainak masszírozásával érték el a kívánt hatást. Fitzgerald az emberi testet hosszanti és vízszintes zónákra osztotta, s az egyes zónák területére eső szerveket kapcsolatba hozta a kéz és a láb egyes területeivel. Elméletét 1917-ben, az Edwin F. Bowerrel közösen kiadott Zónaterápia című könyvében publikálta.

A talpon nemcsak rengeteg idegvégződés található, de a testet behálózó energiapályák, meridiánok egy része is itt kezdődik / végződik. Testünk akkor működik egészségesen, ha az energia szabadon áramlik, és átjár minden sejtet. Amikor az áramlás valahol elakad, akkor az ott levő szervben energiahiány alakul ki, ami ha tartósan fennáll, a szerv megbetegszik. De problémát okoz az is, ha testünk valamely részén torlódik az energia. A talp zónáinak ingerlésével a szervezetben áramló energiára tudunk hatni. Meg tudjuk szüntetni az egyes szervek energiahiányát vagy többletét, ezáltal egész testünkben újra szabadon áramlik a kiegyensúlyozott működéshez szükséges energia.

A talpmasszázs serkenti a vér- és nyirokkeringést, ezáltal elősegíti a lerakódott salakanyagok távozását, és erősíti az immunrendszert. Szabályozza a hormontermelő mirigyek működését, oldja a testi-lelki feszültséget, és csökkenti az esetleges fájdalmakat.

A talp idegvégződésekben gazdag, így a központi idegrendszerre is hatást lehet gyakorolni. A talpmasszázs tehát energetikai harmonizáló hatást vált ki, mellyel mozgósítja a szervezet öngyógyító erőit.


Mikor tilos talpmasszázst végezni? (kontraindikációk)

Bár a masszázs általában kedvező hatással van a különböző szerveinkre, szöveteinkre, vannak olyan esetek, amikor még a kíméletesen végzett kezelés sem ajánlatos, vagy kifejezetten tilos! Fontos, hogy bármilyen egészségügyi probléma esetén kérjük ki az orvos véleményét a masszázskezelés előtt!

-    lázas állapot
-    heveny (akut) gyulladásos állapot
-    fertőző betegség
-    infarktus, anginás roham
-    agyvérzés, agyi erek rohama (stroke)
-    közvetlenül műtét után
-    várandósság
-    mélyvénás trombózis
-    menstruáció első két napja
-    rosszindulatú daganat (a masszázs serkenti a sejt szaporodását, tehát növeli a daganatot, viszont javítja a közérzetet)
-    friss traumatikus sérülés (seb, ízületi sérülés, törés)
-    visszérgyulladás
-    fokozott vérzékenységgel járó betegség után (vérhígító szedése)
-    tudatmódosult állapot (alkohol, drog)
-    fagyás, égés okozta sérülések
-    epilepsziás roham
-    embólia


Megközelíthetőség: 1085 Budapest, József körút 53. III. em. 21. 37-es kapucsengő
A belvárosban, jó közlekedéssel (4-es, 6-os villamos vonlán: Harminckettesek tere), kiváló parkolási lehetőségekkel (a fizetős parkolókban mindig van hely).

Fizetési lehetőségek: készpénz, előre utalás

Kezelési időtartam: 20 perc

Kezelés ára: 5.600 Ft (két főre értendő)

Kedvezményes bérlet: 5 fizetett  + 1 díjmentes alkalom

Nyitvatartás és bejelentkezés: Hétfőtől - Vasárnapig - 09.00 - 22.00 -ig

Telefon: +36-20-458-4788

Email: gizellaszalon@gmail.com

 

A helyszínen és a Gizella Stúdió webáruházában kedvezményes áron megvásárolhatók a masszőri tevékenységhez szükséges professzionális termékek (olajok, krémek, masszázs kezelőágy, illóolajok, melegítő edények, lávakövek… stb.)


www.Gizellashop.com – Masszőrkellékek egy helyen!

 


Szolgáltatásaink közül: masszázs tanfolyam, svédmasszázs tanfolyam, webáruház - masszázs és masszőr kellékek


Gizella Oktatási Stúdió | Minden jog fenntartva. 2017