Főoldal / Kezeléseink 1 fő-re / Cellulitmasszázs

CELLULITMASSZÁZS

 

 

Kezelési időtartam: 30 / 60 /90 perc

Kezelés ára: 3.900 / 7.900 / 9.900 Ft

Kedvezményes bérlet: 5 fizetett  + 1 díjmentes alkalom

Nyitvatartás és bejelentkezés: Hétfőtől - Vasárnapig -  09.00 - 22.00 -ig

Telefon: +36-20-458-4788

Email: gizellaszalon@gmail.com

 

 

Divatjelenség vagy betegség-e a narancsbőr?

Erre a kérdésre nehéz egyértelműen válaszolni, egyszerre tűnik ártalmatlan és felfújt tünetnek, más-felől nők (és férfiak) milliói tartják komoly problémának, tehát jelentősége van. Divatjelenségnek nevezhetjük, mert az elmúlt évtizedeket leszámítva nem volt betegségértékű, ellenkezőleg, a kor teltkarcsú szépségideáljához tartozott, és a jólét jelének számított. Manapság azonban a mértéktelen evés, a fegyelem hiánya és a korosodás jelének tartják. Orvosi szempontból a narancsbőrt túlérté-keljük, azonban az általa okozott szenvedést, (ami általában összetett lelki jelenség), nem hagyhatjuk figyelmen kívül.

Mi a narancsbőr?

A narancsbőr kifejezés a bőr kozmetikai torzulását jelenti, ami esztétikai és egészségügyi szem-pontból stressz tényező sok nő letében. Míg a cellulitisz kifejezés a laza kötőszövet fájdalmas gyul-ladását takarja, addig a cellulit a bőr irha rétegében lerakódó salakanyagokat jelenti, amelyek a kör-nyező szövetekből magukhoz vonják a vizet, és egyre nagyobb gömböcskéket alakítanak ki. A fel-gyülemlett nedvesség ödémát okoz, és a megduzzadt csomók egymással találkozva felszakítják a rostok rácsszerkezetét, így a bőr felületét, a narancs héját utánzóan, egyenetlenné teszi.
A kialakult cellulit két fajtáját különböztetjük meg: a keményebb változatot, amely általában az aktívabb, erős izomzatú embereket támadja meg – ezt a típust nehezebb orvosolni, ugyanis nehéz a kötött izomrostok közül kipiszkálni, kipréselni a megduzzadt zsírsejteket – és a puhább változatot, amikor az elernyedtebb izomzat következményeként a bőr elveszti a rugalmasságát, elveszíti fe-szességét, laza és megereszkedett.
A narancsbőr tehát a bőr összecsípése, felemelése és masszírozása során megjelenő narancshéjra emlékeztető párnácskák jelensége. Legtöbbször lábon, combon és fenéken jelentkezik, de előfordul az alhason és a felkaron is. A bőr nyomásakor vagy masszírozásakor a terület érzékennyé válhat vagy fájhat is. Klinikai elnevezése dermatopanniculosis.

A narancsbőr kialakulásának okai:

Az évek előrehaladtával az eleve vékonyabb női kötőszövet tovább vékonyodik, ezért a zsírpárnák kitüremkednek a bőr alatti kötőszövetbe, és jobban elterülnek oldalirányba. Ezt a zsírsejtek függő-leges elhelyezkedése, a kötőszövet ellazulása, és a zsírréteg növekedése, a túlsúly is okozhatja. Fo-gyasztásra berendezkedett társadalmunkra jellemző a kollektív mozgáshiány, egészségtelen életmód, amelyre testünkben az elhízás és a szövetek elsalakosodása hívja fel a figyelmet. Ebben a megközelítésben a cellulitot mindazon nagy mennyiségű savak és mérgek okozzák, amelyeket a női szervezet már nem képes a vérben, a nyirokban, a sejtfolyadékban és a placentában elraktározni, ezért közömbösítődnek, majd salak formájában lerakódnak a kötőszövetben.
A szervezetünkben keringő nyirokfolyadék felelős az anyagcsere során kiválasztott mérgek elszállí-tásáért, ám ennek a rendszernek - a vérkeringéssel ellentétben - nincsen saját pumpája. A nyirokfo-lyadékot az izmok megfeszülése és elernyedése tartja mozgásban. Tehát ha izmaink ellustulnak, az anyagcsere salak- és méreganyagai felhalmozódnak a sejtekben. Mivel ezek nemkívánatos anyagok
a test számára, valahogy el kell különítenie őket, és kitenni olyan helyre, ahol a lehető legkevesebb kárt okozzák. A test apró zsírgömbökbe csomagolja ezeket a káros anyagokat, és kitolja a bőrfelszín felé, ahol viszont a kötőszöveten könnyen átnyomódnak. A zsírszövet vastagsága egyénenként vál-tozó lehet. Egyes nők még soványan is teltebb idomokkal rendelkeznek, mint mások. A narancsbőr a szövetek meglazulása miatt alakul ki, mely nem feltétlenül a súlyfeleslegnek köszönhető. Mivel a nők kötőszövete gyengébb a férfiakénál, a rostok nem bírják a terhelést, és elszakadnak. Amennyi-ben ezzel egyidejűleg a bőr kollagén rostjai, elasztin szálai sérülnek, megjelenhetnek a bőr felhám-rétegében a narancs bőrére emlékeztető kisebb-nagyobb göbök.
Kialakulásában szerepet játszik, maga a női nemi jelleget képviselő ösztrogén, melynek hatására a bőraljában lévő zsírszövetben fokozódik a zsírsejtek lerakódása. Így a nagyon vékony, de többnyire a nőiesebb típusokat is sújtja a cellulit kialakulása. De az öröklődés, az anyagcsere lelassulása, hormonzavar, és az öregedés is szerepet játszik kialakulásában.
Azokon a területeken, ahol cellulit található, rossz a bőr szöveteinek vér- és nyirokkeringése, ezáltal lassabb az anyagcseréje. Ezen kívül a felhalmozódott zsír gátolja a bőralatti szövetek vér- és oxigén-ellátását, ezért szaporodik a salakanyagok mennyisége. Itt kimutathatóan alacsonyabb a szövetek hőmérséklete, ez tovább nehezíti a salakanyagok elszállítását.

A kezelés

1.    A kezelendő felület előkészítése simításokkal
Intermittáló nyomás
2.    A szövetek fellazítását előkészítő dörzsölések
3.    Gyúrás
4.    A zsírtörés és a nyirokkeringés fokozása

A masszázs általános ellenjavallatai: kontraindikációk:

-    Lázas állapot
-    Fertőző betegségek
-    Akut gyulladás
-    Daganatos megbetegedések
-    Szívbetegek (dekompenzált szívműködés – ha nincs beállítva a szívműködés)
-    Magas vérnyomás (ha nincs beállítva rendszeres gyógyszerszedéssel)
-    Bőrbetegségek (ha a bőr betegsége nem teszi lehetővé, ill. ha fertőző)
-    Bőrkiemelkedések (szemölcs, anyajegy)
-    Visszér (Megalvadt vér a visszér. A masszázs leszedi a letapadt, megalvadt vért, így bekerül a véráramba. Embóliát, trombózist okozhat)
-    Érszűkület (sápadt, hideg a lába)
-    Cukorbeteget végstádiumban
-    Menstruációkor (az alsó végtagot nem masszírozzunk, mert kismedencei vérbőséget okoz)
-    Terhes anyát (kezdetben vetélést okozhat), mert a placentában vérbőség jön létre, oxigénhiányos állapothoz vezethet
-    Szülés után
-    Akut töréseknél
-    Előrehaladott csontritkulásnál (lehet, de csak óvatosan)
-    Epilepszia

 


Megközelíthetőség: 1085 Budapest, József körút 53. III. em. 21. 37-es kapucsengő
A belvárosban, jó közlekedéssel (4-es, 6-os villamos vonlán: Harminckettesek tere), kiváló parkolási lehetőségekkel (a fizetős parkolókban mindig van hely).

Fizetési lehetőségek: készpénz, előre utalás

Kezelési időtartam: 30 / 60 / 90 perc

Kezelés ára: 3.900 / 7.900 / 9.900 Ft

Kedvezményes bérlet: 5 fizetett  + 1 díjmentes alkalom

Nyitvatartás és bejelentkezés: Hétfőtől - Vasárnapig - 09.00 - 22.00 -ig

Telefon: +36-20-458-4788

Email: gizellaszalon@gmail.com

 

A helyszínen és a Gizella Stúdió webáruházában kedvezményes áron megvásárolhatók a masszőri tevékenységhez szükséges professzionális termékek (olajok, krémek, masszázs kezelőágy, illóolajok, melegítő edények, lávakövek… stb.)


www.Gizellashop.com – Masszőrkellékek egy helyen!

 


Szolgáltatásaink közül: masszázs tanfolyam, svédmasszázs tanfolyam, webáruház - masszázs és masszőr kellékek


Gizella Oktatási Stúdió | Minden jog fenntartva. 2017